links

      Links & Filmpjes

 

Over (homo)seksualiteit

 • Website voor jongeren die denken dat ze (misschien) homo, lesbisch of biseksueel zijn www.iedereenisanders.nl (niet christelijk)
 • Site over seksualiteit en omgaan met seksualiteit www.vrijeliefde.nl
 • Website met informatie over seksualiteit www.seksualiteit.nl (niet christelijk)
 • (filmpjes over homoseksualiteit: zie hieronder)

Over geloven 

Organisaties voor homoseksuele christenen

 • Op www.lkp-web.nl vind je een overzicht van ruimt 20 organisaties rondom geloof en homoseksualiteit, vanuit verschillende achtergronden. Verder nieuws en overzicht van activiteiten van deze organisaties.
 • Stichting voor homoseksuele christenen die geen seksuele relatie willen aangaan met iemand van hetzelfde geslacht www.hartvanhomos.nl. Zij hebben bijbelstudiegroepen, je kunt chatten en ze organiseren bootcamps voor jongeren.
 • De CHJC is een (vrij grote) vereniging voor homo- of biseksuele christenen. Zij organiseert verschillende activiteiten, zoals een Coming-Out Weekend. Ook vind je op de site onder andere tips voor je coming out en meer informatie over geloof en homoseksualiteit. www.chjc.nl
 • Bij st Verscheurd kun je een vraag stellen of een tijdje contact hebben met een vrijwilliger die zelf ook christen en homo/lesbisch is.

Filmpjes

homoindeklas

 • De volgende filmpjes zijn zeker de moeite waard als je voldoende Engels kunt! Bron: www.gaychristian.net
 • filmpje #1: Kun je homo of lesbisch zijn én christen?
 •  Filmpje # 2: Hoe komt het dat mensen homo of lesbisch zijn?
 • Filmpje # 7 Worden in 1 Corinthiërs 6:9 homoseksuele relaties veroordeeld?

Kijk voor meer filmpjes op www.gaychristian.net/video/answers.php

Recent Posts

2 Foute woordjes

In een gesprek over homoseksualiteit kun je elkaar al snel bezeren of afstoten. Dat merk ik zelf ook. Omdat bij de mensen van wie ik hou zowel actieve aanhangers van standpunt A als B zijn, merk ik dat ik van beide kanten te raken ben.( “Hé, je hebt het wel over míjn mensen”). Met bepaalde beweringen kun je de ander buitenspel plaatsen alsof zijn gedachtegang minderwaardig is. Soms zit het hem in één woordje. Valsspelen vind ik dat. Soms heel venijnig, soms openlijk, soms per ongeluk. Ik zal 2 voorbeelden noemen die ik vaak hoor, van beide kanten één.

Het woordje ‘Nog’ is er zo een, gebruikt door mensen die ervan overtuigd zijn dat homoseksuele relaties en geloven  samengaan.  Voorbeeld: Bij hen zijn homoseksuele relaties nog niet geaccepteerd. Wow, een klein woordje maar het lijkt ineens of jij zelf al zoveel verder bent dan die ander.  Alsof jij inmiddels beter weet, maar anderen zijn nog niet zover in dat proces.  Als in: ‘zij gelooft nog in Sinterklaas’. Ze kunnen het ook niet helpen, ze komen er vanzelf achter. Door aan te nemen dat christenen van kant B achterlopen in de emancipatie van homoseksualiteit, neem je hun bezwaren en zorgen niet serieus. Door ook nog eens te geloven dat de emancipatie onstuitbaar is, ga je ervan uit dat hun argumenten uiteindelijk geen stand kunnen houden. Hoe meer denigrerend wil je het hebben? Een klein woordje maakt in dit geval een groot verschil.

Een woordje dat deze mensen, die homoseksuele relaties afwijzen, te makkelijk gebruiken is ‘Bijbels’. Bijvoorbeeld ‘we moeten wel de Bijbelse visie uitdragen’. Bijbelse visie, Bijbels standpunt, Bijbelse grondslag: het woordje Bijbels maakt dat jij bij de groep zit die God en zijn Woord serieus neemt en begrijpt, de anderen hebben waarschijnlijk gewoon een visie gekozen wat hen goed uitkomt. (Want hé, als je de Bijbel goed leest, dan kom je zeker tot dezelfde conclusie als ik!) Superieur bijvoeglijk naamwoordje.

Ik besef dat het heel lastig is om werkelijk zonder een gevoel van superioriteit naar een ander te luisteren, als je het grondig met hem/haar oneens bent. Gelukkig geloof ik dat de Heilige Geest ons wil helpen en beetje bij beetje kan bevrijden van elke hoogmoed.

 1. Anders Leave a reply
 2. Eenheid Leave a reply
 3. Taboe Leave a reply
 4. 30 tinten oranje Leave a reply
 5. Hitte en kou Leave a reply
 6. Voor of tegen Leave a reply