Boeken

VerscheurdVerscheurd

Justin Lee
Verscheurd is een persoonlijk verhaal. Als puber en toegewijd christen worstelt Justin Lee met een geheim: hoewel hij moeite heeft om het te accepteren, weet hij dat hij homo is. In Verscheurd schrijft Lee over zijn ontkenning, coming-out, zijn ervaringen met ‘ex-gay’-bewegingen, intensieve studie van de Bijbel, zijn vragen over hoe God wil dat hij als homo zijn leven leidt en zijn uiteindelijke zelfacceptatie. Daarbij ontzenuwt hij een aantal vooroordelen en laat hij zien hoe je vanuit liefde en respect bruggen kunt bouwen tussen christen-zijn en homoseksualiteit.

Bekijk hier een aantal pagina’s uit het boek.

 

 

oke ik ben dus homoOké, ik ben dus homo

over homoseksualiteit en het volgen van Jezus

Herman van Wijngaarden

Boek voor christenjongeren over homoseksualiteit. Kwesties die aan de orde komen, zijn: het geloof van een christen-homo, homoseksualiteit en de Bijbel, de plaats van seksualiteit, en het belang van vriendschap. Geschreven vanuit een visie die seksuele homoseksuele relaties voor christenen afkeurt. Een nuchter boek voor homoseksuele jongeren dat zeker aan te raden is.

 

 

 

Adam en EvertAdam en Evert

De spanning tussen kerk en homoseksualiteit

Ruard Ganzevoort, Erik Olsman en Mark van der Laan

In Adam en Evert worden de verschillende manieren waarop christelijke jongeren met homoseksualiteit omgaan besproken. Hoe proberen jonge mensen hun geloof en homoseksualiteit met elkaar te verenigen? Sommigen slagen erin beide met elkaar te verzoenen, anderen leiden een dubbelleven, weer anderen kiezen voor een celibatair leven of verlaten juist de kerk. De auteurs beschrijven de verschillende ‘beelden van homoseksualiteit’  en hoe die kunnen uitwerken: homoseksualiteit als gebrokenheid, zonde, strijd en ziekte. Het boek bespreekt ook de bijbelteksten rondom homoseksualiteit met verschillende uitleggingen.